Pravila privatnosti i zaštita podataka

Vaše povjerenje nam je važno, kako u situacijama kad se susrećemo u stvarnom svijetu – na našim edukacijama i seansama tako i u virtualnom – elektroničkom svijetu.
 Ovim pravilima je objašnjeno kako se poštuje Vaša privatnost, s kojom svrhom se Vaši podaci obrađuju, te na koji način možete ostvariti svoja prava na zaštitu osobnih podataka.

​Psi Qonsult, obrt za savjetovanje, vl. Tijana Debelić​


Pravila privatnosti i zaštita podataka


UVODNE NAPOMENE

 • Osnovna djelatnost kojom se bavi Psi Qonsult, obrt za savjetovanje, vl. Tijana Debelić (u nastavku Psi Qonsult) je pružanje usluga savjetovanja, coachinga i edukacija opisanih na stranicama psiqonsult.com. Za učinkovitu komunikaciju s klijentima, a u svrhu pružanja svojih usluga, Psi Qonsult prikuplja i obrađuje neke osobne podatke klijenata.
 • Psi Qonsult poštuje privatnost svojih klijenata, kao i korisnika internetske stranice psiqonsult.com te se obvezuje na zaštitu osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, Uredbe (EU) 2016/679 od 27.04.2016. (General Data Protection Regulation – GDPR).
 • Korištenje stranice psiqonsult.com moguće je i bez davanja osobnih podataka. No, unapređenjem stranice razvijaju se nove funkcije te je moguće uvođenje obrazaca za kontakt putem kojih korisnik unosi svoje osobne podatke. U slučaju da korisnik želi koristiti takvu mogućnost, javlja se potreba za obradom osobnih podataka kao što su ime, prezime, adresa, e-mail adresa ili broj telefona.
 • Psi Qonsult koristi niz mjera kako bi se osigurala potpuna zaštićenost osobnih podataka koji se obrađuju. U teoriji, prijenos podataka putem interneta može imati sigurnosne propuste, tako da stopostotna zaštićenost u svijetu interneta ne može biti zagarantirana. Stoga, ako to želi, korisnik može dostaviti osobne podatke i na drugi način, primjerice putem telefonskog poziva ili osobno. 
 • Obrađuju se samo osobni podaci koji su prikupljeni izravno od korisnika, elektronskim ili drugim putem. U svakom slučaju, osobni se podaci tretiraju kao povjerljive informacije te se brižljivo i s pažnjom čuvaju i obrađuju. U pravilu se ne ustupaju, ne prosljeđuju, niti razmjenjuju s trećim osobama, osim u iznimkama opisanim dalje u tekstu.
 • Mole se korisnici da ova pravila privatnosti povremeno provjere s obzirom na moguće izmjene.

   

KOJI SE PODACI OBRAĐUJU I NA TEMELJU KOJE OSNOVE? 

Na temelju izričite suglasnosti korisnika prikupljaju se, pohranjuju i koriste osobni podaci potrebni za redovnu komunikaciju putem mailing liste (newsletter) i izvršenje usluge:

 • e-mail adresa
 • ime i prezime 

U svrhu pružanja usluge može se, kao legitimni interes, javiti potreba prikupljanja i korištenja i drugih podataka (na primjer kada je komunikacija potrebna zbog dogovaranja ili izmjene termina usluge, odgovaranja na upit korisnika i sl..).  Tada se obrađuju i sljedeći podaci koje korisnik dobrovoljno daje na raspolaganje:

 • broj telefona 
 • adresa za dostavu (u slučaju potrebe za dostavu poštom) 
 • datum rođenja (samo u slučaju kada je radi pružanja usluge potrebno utvrditi punoljetnost korisnika)

   

SVRHA PRIKUPLJANJA I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA KORISNIKA 

Prikupljanje podataka može biti usmenom ili pismenom komunikacijom, automatizirano ili ručno.
Kada je za prikupljanje i obradu podataka potrebna suglasnost korisnika, ona može biti dana elektronskim ili ručno pisanim putem. 

Davanjem suglasnosti korisnik pristaje da se njegovi osobni podaci koriste u svrhu: 

 • promocije usluga i uvrštavanja na mailing liste za slanje newslettera,
 • učinkovitog odgovaranja na upit i kontaktiranja radi pružanja tražene usluge, 
 • slanja obavijesti zasebnim e-mail porukama.​

U slučaju narudžbe i korištenja usluge korisnik davanjem suglasnosti pristaje da se njegovi osobni podaci koriste i u svrhu:

 • kreiranja i slanja ponuda i računa s navedenim osobnim podacima korisnika,
 • pohranjivanja u internoj arhivi (primjerice interni imenik kontakata, evidencija korištenja usluga, arhiva izlaznih računa i sl.).

Kada korisnik šalje upit ili poruku  koja sadrži osobne podatke po kojima ga je moguće identificirati, bilo da se poruka šalje telefonski, e-mailom, putem kontakt obrasca koji se dostavlja elektronski ili sličnim putem, njegovi se podaci koriste u svrhu odgovaranja na upit i ispunjenja zahtjeva korisnika.

Registracija podataka za mailing listu (newsletter) je automatizirana i odvija se putem platforme Mailchimp (treće osobe). Pravila privatnosti i uvjete korištenja za Mailchimp pogledajte ovdje: Privacy Policy i Terms of use.
Pretplatu je moguće otkazati u bilo kojem trenutku, putem opcije “odjava” na kraju svakog newslettera ili slanjem e-maila na: info@psiqonsult.com


TAJNOST PODATAKA – S KIM DIJELIMO OSOBNE PODATKE KORISNIKA?

Osobni podaci korisnika su tajni. Koriste se isključivo u gore navedene svrhe i ne dijele se s trećim pravnim i/ili fizičkim osobama, osim u iznimnom slučaju zakonski propisane potrebe ili kada je to potrebno radi izvršenja usluge, primjerice:

 • ​dijeljenje podataka s dostavnom službom 
 • dijeljenje podataka s voditeljem programa koji se održava u organizaciji Psi Qonsult (ako je voditelj treća pravna ili fizička osoba), uvijek uz prethodnu, izričitu suglasnost korisnika

Ako korisnik svoje podatke dostavlja putem registracije na newsletter, u tom slučaju se njegovi podaci dijele s Mailchimpom, kako je gore navedeno. 
Psi Qonsult se strogo pridržava politike “no spam”.  
Psi Qonsult koristi niz mjera kako bi se osigurala potpuna zaštićenost osobnih podataka koji se obrađuju. 
Psi Qonsult ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite osobnih podataka korisnika, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, u najkraćem mogućem roku.  

 

RAZDOBLJE TRAJANJA PRAVILA PRIVATNOSTI I PRAVA KORISNIKA NA PRISTUP, ISPRAVAK I BRISANJE PODATAKA

U trenutku dostavljanja osobnih podataka, korisnik jamči da su informacije koje daje točne i pristaje da ga se kontaktira.
Trenutak dostavljanja podataka znači izričit pristanak korisnika na odredbe ovih Pravila privatnosti. 
Podaci se čuvaju sve dok postoji osnova za pružanje usluge ili dok korisnik ne zatraži drugačije.

Prava korisnika:

 • ​Korisnik ima pravo zatražiti pristup svojim osobnim podacima.
 • Korisnik ima pravo na prigovor u vezi njegovih osobnih podataka koji se obrađuju.
 • Korisnik ima pravo zahtijevati ažuriranje, ispravak ili brisanje njegovih osobnih podataka. ​
 • Korisnik u svakom trenutku može zatražiti isključenje s mailing lista, odnosno brisanje svojih podataka. Nakon toga, njegovi se osobni podaci brišu te se više ne čuvaju i ne koriste u svrhu slanja newslettera.

   

FOTOGRAFIJE 

Fotografija također može biti osobni podatak.  Kao svoj legitiman interes, Psi Qonsult ponekad snima fotografije događanja koje organizira i održava, uvijek uz prethodnu obavijest korisnicima. Fotografije se snimaju za potrebe izlaganja u prostorijama Psi Qonsult te u svrhu javnog objavljivanja na svojim web stranicama i društvenim mrežama. Ukoliko korisnik ne želi biti fotografiran, to uvijek može dati do znanja u toku ili prije održavanja programa te će se o tome voditi računa prilikom snimanja fotografija.
Ukoliko korisnik koji je sudjelovao u snimanju ne želi da se njegove fotografije objavljuju javno, ima pravo zatražiti njihovo uklanjanje i to slanjem poruke na: info@psiqonsult.com te će, u tom će slučaju, njegove fotografije biti uklonjene s javnih stranica.

 

SUSTAVI ZAŠTITE I SIGURNOST PODATAKA NA INTERNETU   

Za zaštitu podataka na internetu ova stranica koristi SSL certifikat kako bi se korisnicima garantirala sigurnost sadržaja i slobodno pregledavanje stranica psiqonsult.com. 
Radi sigurnosti podataka na ovoj adresi, te kako bi se osigurala pristupačnost ove usluge svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.
 

STATISTIKA POSLUŽITELJA

Web poslužitelj za ovu internetsku stranicu može koristi statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih web poslužitelja i nisu karakteristični samo za ove stranice. Takvi statistički programi omogućuju prilagodbu stranice psiqonsult.com na način da bude što efikasnije i jednostavnije za posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine web preglednike, učinkovitost strukture lokacije te posjećenost ovih stranica.)

 

UPORABA KOLAČIĆA

Stranica psiqonsult.com koristi kolačiće.
Kolačić (Cookie) je mala tekstualna datoteka koju pojedini internetski poslužitelji zapisuju na računalni sustav prilikom posjeta internetskoj stranici. Kolačić ne čita podatke s diskova ni podatke koje sadržavaju kolačići drugih poslužitelja zapisane na računalu korisnika. 
Kolačići omogućuju prepoznavanje korisnika i analizu korištenja posjećene internetske stranice omogućavajući automatsko prepoznavanje preglednika prilikom sljedeće posjete, tako da korisnik ne mora ponavljati svoje preferirane unose i postavke. Time se postiže lakše korištenje internetske stranice i poboljšava korisničko iskustvo.
Instaliranje kolačića moguće je blokirati odgovarajućom postavkom u pregledniku koji korisnik upotrebljava. U tom slučaju neće biti moguće koristiti sve funkcije ove internetske stranice u punom opsegu.

 

KORIŠTENJE PROGRAMSKIH DODATAKA ZA DRUŠTVENE MREŽE

Facebook
Na stranici psiqonsult.com ugrađeni su tzv.programski dodaci za društvenu mrežu Facebook.
Društvena mreža je mjesto društvenog povezivanja na internetu, online zajednica koja obično dopušta korisnicima da međusobno komuniciraju u virtualnom prostoru. Društvena mreža služi kao platforma za razmjenu mišljenja i iskustava, ili kako bi Internet zajednici pružila osobne ili informacije vezane za posao. Facebook svojim korisnicima dopušta izradu privatnih profila, upload slika i povezivanje putem zahtjeva za prijateljstvo.
Facebook je vlasništvo tvrtke Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. Ako osoba koja se koristi Facebookom živi izvan SAD-a ili Kanade, voditelj obrade osobnih podataka u smislu Opće uredbe za zaštitu osobnih podataka je Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska.
Programski dodaci su označeni Facebook logotipom ili dodatkom „programski dodatak za društvenu mrežu Facebook“ odn. „Facebook programski dodatak za društvenu mrežu“. Pregled Facebook programskih dodataka i njihov izgled može se pronaći na: //developers.facebook.com/docs/plugins 
Pozivanjem bilo koje stranice internetskih stranica psiqonsult.com koja sadrži takav dodatak, preglednik korisnika uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima tvrtke Facebook. Sadržaj programskih dodataka prenosi se s Facebook stranice izravno na preglednik korisnika i postaje dio te stranice. Ovim povezivanjem Facebook dobiva informacije da je korisnik, preko svog preglednika, pozvao stranicu ovog internetskog nastupa, čak i ako nema Facebook profil ili trenutno nije prijavljen na Facebooku. Ova informacija (uklj. IP adresu korisnika) prenosi se izravno s njegovog preglednika na poslužitelja tvrtke Facebook u SAD-u i tamo se pohranjuje.
Ako je korisnik prijavljen na Facebooku, Facebook može prilikom posjete pridružiti ovu internetsku stranicu psiqonsult.com Facebook profilu korisnika. Ako je korisnik u interakciji s programskim dodacima, npr. ako je pritisnuo gumb „Sviđa mi se” ili napisao komentar, ta informacija se također izravno prenosi na poslužitelja tvrtke Facebook i tamo se pohranjuje. Osim toga, informacije se objavljuju na Facebook profilu korisnika i prikazuju njegovim Facebook prijateljima.
Svrhu i opseg prikupljanja te daljnju obradu i korištenje podataka od strane tvrtke Facebook, kao i prava korisnika u vezi s tim te mogućnosti postavki zaštite privatnosti možete pronaći u napomenama o zaštiti podataka tvrtke Facebook.
Ako korisnik ne želi prijenos ove vrste informacija, potrebno je odjaviti se s Facebooka prije posjete internetskoj stranici psiqonsult.com. Učitavanje Facebook programskih dodataka moguće je kompletno spriječiti pomoću dodataka za preglednik, npr. pomoću dodatka „Facebook Blocker“.

 

KORIŠTENJE USLUGA ANALIZE INTERNETSKE STRANICE

Google Analytics

Ova internetska stranica koristi Google Analytics, uslugu analize korištenja internetske stranice, od tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi kolačiće koji se pohranjuju na računalu korisnika i omogućuju analizu korištenja ove internetske stranice. Informacije o korištenju ove internetske stranice, koje generiraju kolačići, šalju se na poslužitelja tvrtke Google u USA i tamo se pohranjuju. Za ovu internetsku stranicu aktivirano je anonimiziranje IP adrese. Stoga tvrtka Google skraćeno obrađuje Vašu IP adresu unutar država članica Europske unije ili drugih država potpisnica sporazuma o europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima šalje se puna IP adresa na poslužitelja tvrtke Google u USA i tamo se skraćuje.
Tvrtka Google, po nalogu vlasnika ove internetske stranice, koristi ove informacije za analizu korištenja internetske stranice i sastavljanje izvješća o aktivnostima na internetskoj stranici te za njega prikuplja informacije o ostalim uslugama povezanim s korištenjem internetske stranice i interneta. Prenesena IP adresa s korisnikovog preglednika u okviru usluge Google Analytics ne povezuje se s ostalim podacima tvrtke Google. Osim toga, korisnik može spriječiti prosljeđivanje podataka, koje generiraju kolačići, a koji se odnose na njegovo korištenje internetske stranice (uklj. IP adresu), tvrtki Google te obradu tih podataka od strane tvrtke Google, tako što će na ovom linku  skinuti dodatak pregledniku i instalirati ga. Ovaj dodatak putem JavaScripta daje Google Analyticsu do znanja da se informacije o posjeti web stranice od strane korisnika ne smiju prikupljati i obrađivati. Instalaciju navedenog dodatka pregledniku Google smatra valjanim prigovorom protiv prikupljanja osobnih podataka. Ako u bilo kojem daljnjem trenutku dođe do brisanja, formatiranja ili ponovnog instaliranja računalnog sustava korisnika, korisnik će morati ponovno instalirati dodatak pregledniku kako bi onesposobio Google Analytics. Ukoliko je iz nekog razloga dodatak pregledniku uklonjen ili onesposobljen, uvijek ga je moguće ponovno instalirati ili aktivirati.
Dodatne informacije i smjernice vezane uz Google Analytics i zaštitu osobnih podataka mogu se naći ovdje. Dodatne informacije vezane uz Google Analytics mogu se pronaći na linku.

 

PROMJENE I PRESTANAK PRAVILA PRIVATNOSTI

Psi Qonsult zadržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove web lokacije te njezinih uvjeta korištenja i pravila privatnosti u bilo kojem trenutku.
Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi.
Uvjeti korištenja i Pravila privatnosti primjenjuju se do raskida istih od strane korisnika ili od strane Psi Qonsult.