Učenje u hodu

Dopustite mi da vam postavim pitanje: “Što biste radije: učili/sastančili šetajući ili sjedili na sastanku/edukaciji u nekoj sali?” Ne, ne šalim se, zapravo sam prilično ozbiljna u vezi s tim. U zadnje vrijeme dosta se piše o ovom obliku učenja. I to ne bez razloga. Učenje u hodu pokazalo se neizmjerno učinkovito kada se radi o brainstormingu, promišljanju, pronalaženju vizije, postavljanju ciljeva i izgradnji odnosa.

Inspirirana Aristotelom i njegovom peripatetičkom školom (u kojoj su se predavanja održavalu u šetnji), moderna znanost istražila je i potvrdila efikasnost učenja u pokretu. Na tom tragu, nastao je trening u hodu i sada imate priliku doživjeti ga osobno. Kako izgleda? Odredimo vještinu na kojoj ćemo raditi (na primjer vodstvo, emocionalna inteligencija, rješavanje sukoba ili drugo), kreiramo grupu, isplaniramo rutu (u prirodi ili gradu) i učimo u hodu.

Savršeno za vas ako:

  • Znatiželjni ste i otvoreni za nova iskustva.
  • Stalno ste u potrazi za novim tehnikama kojima bi unaprijedili vlastiti osobni i profesionalni rast ili znanje i vještine svojih zaposlenika.
  • Aktivna ste i dinamična osoba i očekujete od svog tima da bude takav.
  • Želite povećati učinkovitost i ojačati lojalnost svojih djelatnika.
  • Želite angažirati svoje zaposlenike modernim team building programima.